NA MLADIMA SVIJET OSTAJE

Mold d.o.o.

www.mold.hr
Naziv projekta/aktivnosti
STVARAJMO BUĆNOST ZAJEDNO !!!
Razdoblje provedbe aktinosti
2022- KONSTANTNO
Uloga ustanove na projektu/aktivnosti
Nositelj
| 1 |
Osnovni opis projekta/aktivnosti, ciljevi, način provedbe (u partnerstvu ili samostalno) i rezultati.
Projekt za zamišljen za edukaciju naših najmlađih uzrasta. Obuhvaća djecu iz vrtića, osovnih škola, srednjih škola i fakulteta. Djeca prikupljaju određenu kategoriju otpada koju mi koristimo iz 7 glavnih vrsta donose je kod nas, i na licu mjesta se ona reciklira i dobiva se novi proizvod. Kako bi to prilagodili uzrastu osmislili smo i napravili Mold kockice iz 98% otpadne plastike i 2% boje koje zadovoljavaju sve zdravstvene i ostale norma. Iz videa u prilogu se vidi cijeli konteks priče.
| 2 |
Opišite kako je projekt/aktivnost doprinio obrazovanju o klimatskim promjenama
Do sad smo imali sve uzraste vrtić, osnovna škola , srednja škola i fakultete. I sama lica te djece kad vide da se iz otpada koji donesu dobiva novi proizvod i to kockice s kojima se oni mogu igrati stvara oduševljenje svih prisutnih. Doniramo im određeni broj kockica nakon posjete i oni nam šalju slike što su svojom igrom uspjeli složiti.
| 3 |
Na koji način se osiguralo uključivanje zaposlenika i učenika u projekt?
Naši zaposlenici provode djecu uzimaju od njih otpad recikliraju ga i na stroju s tim materijalom dobivaju novi proizvod. Djeca nakon procesa slažu kockice.
| 4 |
Je li kroz projekt ostvarena suradnja s drugom odgojno - obrazovnom institucijom i/ili lokalnom samoupravom? Ukoliko da, molimo navesti s kim i na koji način.
Suradnju smo imali da izdvojim neke Dječiji vrtić Cvrčak Solin, Osnovna Škola Žnjan, Srednja Prirodoslovna Škola Split , Rudarski Fakultet iz Zagreba. Najviše smo ponosni da je Fakultet iz Zagreba došao kod nas kako bi vidio taj proces reciklaže plastike da nije mit nego stvarnost.
| 5 |
Koji su koraci poduzeti radi upoznavanja javnosti s projektom, a u kontekstu okoliša?
Radimo sad na danima otvorenih vrata za sve građane jednom u mjesecu. Do sad smo napravili edukativni katalog plastike koji se konstantno širi koje vrste mi obrađujemo. Mediski smo pozivali građane na gastro prezentaciji u Splitu i novinama da kod nas mogu dovoziti plastiku, Imamo određeni broj građana koji nam svaki mjesec dovoze otpad i ljudi nas kontaktiraju za dalje. Isto tako smo sudjelovali u prošloj godini sa komunalnim društvom Peovica u izradi klupa te objavili zajednički video.
| 6 |
Navedite planove za buduće umnožavanje rezultata projekta/aktivnosti
Prvi cilj su otvorena vrata za građane jednom mjesečno a baziramo se na edukaciji djece naših najmlađih jer na njima svijet ostaje. Oni najbrže i najkvalitetnije usvajaju kako pravilno razdvajati i koji su sve benefiti iz toga.
| 7 |
Navedite dodatne informacije o projektu/aktivnosti za koje smatrate da su značajne i navedite izvore gdje se informacije mogu provjeriti
Na našim stranicama postoji edukativni katalog i video kako se to sve radi. prilog je velik da ga povuče. https://youtu.be/vcM9Expx7V4
Opišite zašto baš vi zaslužujete ovu nagradu; po čemu se vaš projekt/aktivnost razlikuje od ostalih?
Mi smo firma koja se bavi proizvodnjom isključivo iz 100 % tako svi naši novi proizvodi nastaju. Uz to želimo da naše društvo skupa sa nama napravi iskorak ne samo u razvrstavanju nego i u najvažnijem sektoru obradu tog otpada tj recikliranja, Mi smo ti koji žele educirati naše najmlađe kako se iz nečeg odbačenog dobije nešto korisno i stim svi doprinesemo dobro našoj zajednici. Trudimo se malim koracima stvarati promjene u društvu i zbog toga misli da smo zaslužili da dobijemo i ovu nagradu,
Na mladima svijet ostaje - Mold d.o.o.

Žao nam je. Glasanje je namjenjeno samo članovima žirija.